Pasta (masło) miodowo - orzechowa
Od początku roku 2013 roku moja rodzina odżywia się wg Pięciu Przemian. Ja jem tak w 100%, moja rodzina różnie, ale staram się, aby jedli jak najwięcej posiłków wg PP. Trudne to jest, jeśli chodzi o moje dzieciaki, które są uzależnione od słodyczy. Dlatego kombinuję jak mogę, aby również desery były PP.
Dzisiaj zrobiłam wersję próbną masełka orzechowego, wyszła mała miseczka pasty.
Wykonanie:
- O - do 1,5-2 łyżek zmielonych orzechów włoskich
- Z- dodajemy 1 łyżkę miękkiego masła , 1 łyżkę miodu, cynamon, mieszamy
- M - dodajemy szczyptę imbiru
- W - szczyptę soli
- D - 1 łyżkę zmielonych otrębów pszennych
- O - szczyptę kurkumy
Składniki miksujemy na jednolita masę, ja wszystko dokładnie zmieszałam widelcem.
Moja córka zajada się tym przysmakiem, smaruję nim pieczywko ryżowe.
Dzisiaj zrobiłam wersję próbną masełka orzechowego, wyszła mała miseczka pasty.
Wykonanie:
- O - do 1,5-2 łyżek zmielonych orzechów włoskich
- Z- dodajemy 1 łyżkę miękkiego masła , 1 łyżkę miodu, cynamon, mieszamy
- M - dodajemy szczyptę imbiru
- W - szczyptę soli
- D - 1 łyżkę zmielonych otrębów pszennych
- O - szczyptę kurkumy
Składniki miksujemy na jednolita masę, ja wszystko dokładnie zmieszałam widelcem.
Moja córka zajada się tym przysmakiem, smaruję nim pieczywko ryżowe.
takiej jeszcze nie jadłam :)
OdpowiedzUsuń