Pasta z czerwonej i zielonej soczewicy
Na majowy weekend zrobiłam sobie do chleba pastę.
Wykonanie:
- pół szklanki ugotowanej zielonej soczewicy i pół szklanki czerwonej
- kilka suszonych pomidorów ze słoika
- 4 łyżki uprażonego na suchej patelni słonecznika
- łyżka mielonego siemienia lnianego
- odrobina oliwy z oliwek
- mała łyżeczka musztardy
- łyżeczka gomasio
- przyprawy: czosnek granulowany, zioła prowansalskie, kurkuma, tymianek, czarnuszka
- kilka kropli cytryny
Wszystko zmiksowałam. Pycha
Wykonanie:
- pół szklanki ugotowanej zielonej soczewicy i pół szklanki czerwonej
- kilka suszonych pomidorów ze słoika
- 4 łyżki uprażonego na suchej patelni słonecznika
- łyżka mielonego siemienia lnianego
- odrobina oliwy z oliwek
- mała łyżeczka musztardy
- łyżeczka gomasio
- przyprawy: czosnek granulowany, zioła prowansalskie, kurkuma, tymianek, czarnuszka
- kilka kropli cytryny
Wszystko zmiksowałam. Pycha
jeszcze takiej nie robiłam, na pewno smaczna ;)
OdpowiedzUsuńMmmm może się skuszę i zrobię :)
OdpowiedzUsuńZapraszam
zdrowiezwyboru.blogspot.com