Sos szpinakowy
Do dzisiejszych kotletów z ciecierzycy zrobiłam sos szpinakowy. Kolor ma zabójczy.
Poczekałam, aż rozmrożą się kulki szpinakowe. W garnuszku stopiłam masło ghee, wrzuciłam szpinak, dolałam wody. Pogotowałam ok. 10 minut, doprawiłam solą, pieprzem, czosnkiem w proszku. Dolałam pół szklanki mleka sojowego zmieszanego z 2 łyżeczkami skrobii kukurydzianej, pogotowałam jeszcze chwilkę. Zblendowałam.
robiłam kiedyś takie kotleciki, bardzo smaczne ;)
OdpowiedzUsuńz sosem pewnie jeszcze lepsze ;D
Wiem coś o tej zieleni, też robiłam sos szpinakowy - do naleśników, mój był ze świeżego. Kolor podnosi na duchu, z takimi kotelcikami wygląda zachęcająco.
OdpowiedzUsuń