Sos szpinakowy

Do dzisiejszych kotletów z ciecierzycy zrobiłam sos szpinakowy. Kolor ma zabójczy.




Poczekałam, aż rozmrożą się kulki szpinakowe. W garnuszku stopiłam masło ghee, wrzuciłam szpinak, dolałam wody. Pogotowałam ok. 10 minut, doprawiłam solą, pieprzem, czosnkiem w proszku. Dolałam pół szklanki mleka sojowego zmieszanego z 2 łyżeczkami skrobii kukurydzianej, pogotowałam jeszcze chwilkę. Zblendowałam.

Komentarze

  1. robiłam kiedyś takie kotleciki, bardzo smaczne ;)
    z sosem pewnie jeszcze lepsze ;D

    OdpowiedzUsuń
  2. Wiem coś o tej zieleni, też robiłam sos szpinakowy - do naleśników, mój był ze świeżego. Kolor podnosi na duchu, z takimi kotelcikami wygląda zachęcająco.

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Popularne posty