Pasztet z cieciorki

Mniam, ale pyszniutki wyszedł pasztet.



Składniki:
- puszka cieciorki
- 1 średnia tarta marchewka
- kawałek potartego selera
- 2 kulki szpinaku (mam w zamrażalniku zamrożony w kulkach)
- 1 jajko
- keczup (w planach był konc.pomidorowy, ale mi brakło) - 1 łyżeczka
- łyżka oliwy z oliwek
- otręby pszenne i gryczane
- czarnuszka
- gomasio, pieprz,
- papryka ostra w proszku, imbir
- bazylia, majeranek
- słonecznik do posypania

Cieciorkę odcedziłam z zalewy, zmieliłam. Połączyłam z resztą składników (otręby dodajemy dla zagęszczenia masy), dokładnie wymieszałam i przełożyłam do silikonowej foremki wysmarowanej oliwą z oliwek i posypanej otrębami pszennymi.
Piekłam 40 minut w 180 stopniach.


Komentarze

Popularne posty