Krem z cukinii i awokado z nutką kokosową

Dzisiaj "stuknęło" 100 tysięcy wejść na mojego bloga. 
Cieszę się, że są osoby, które go odwiedzają i może popierają mój styl odżywiania się i gotowania.

Dzisiaj pokażę Wam zupę krem z cukinii. Dzięki dodatkom wyszła naprawdę pyszna.



Składniki (2 małe miseczki):
- 1 średnia cukinia
- 1/2 awokado
- 2 spore łyżki kremu kokosowego z puszki
- ok.50 ml wody kokosowej z puszki
- sól
- woda
- słonecznik do dekoracji

Cukinię obrałam, pokroiłam na kosteczki i pogotowałam w niewielkiej ilości wody z dodatkiem soli  (aż zmiękła). W tym czasie zblendowałam awokado z kremem  i wodą kokosową. 
Gdy cukinia była już miękka zblendowałam ją, a następnie dodałam krem z awokadowo-kokosowy i wymieszałam łyżką.
Przelałam do miseczki i posypałam ziarenkami słonecznika.
Zupkę zjadłam lekko ciepłą.

krem z awokado, kremu i wody kokosowej:



zmikoswana ugotowana cukinia:


gotowa zupka-krem:





Lato w pełni!

Wegetariański obiad III

Cukinia 2014

Komentarze

  1. Jeszcze nigdy nie jadlam takiego kremu, ale chetnie bym sprobowala :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Sprobowalabym z wieeelka checia :D

    OdpowiedzUsuń
  3. Bardzo fajny przepis :) Kremy warzywne i pure to jest to co uwielbiam, szczególnie w okresie letnim takie dania na stałe goszczą w moim menu !

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Popularne posty