Muffinki otrębowe
- 4 łyżki otrębów owsianych
- 2 łyżki otrębów pszennych lub żytnich lub pół na pół
- 2 łyżki serka homogenizowanego naturalnego
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 jajka
- sól
Wymieszać otręby (można je zmielić, ale ja tego nie robię), dodać proszek do pieczenia i szczyptę soli. W osobnej misce roztrzepać lub zmiksować serek z jajkami, dodać do suchych składników. Formę na muffinki wypełnić ciastem do 2/3 wysokości. Piec 15-20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.Do muffinek można dodać dowolne dodatki np. sezam, pomidory, warzywa, zioła. Można zrobić je na słodko, dodając zamiast serka naturalnego serek waniliowy.
- 2 łyżki otrębów pszennych lub żytnich lub pół na pół
- 2 łyżki serka homogenizowanego naturalnego
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 jajka
- sól
Wymieszać otręby (można je zmielić, ale ja tego nie robię), dodać proszek do pieczenia i szczyptę soli. W osobnej misce roztrzepać lub zmiksować serek z jajkami, dodać do suchych składników. Formę na muffinki wypełnić ciastem do 2/3 wysokości. Piec 15-20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.Do muffinek można dodać dowolne dodatki np. sezam, pomidory, warzywa, zioła. Można zrobić je na słodko, dodając zamiast serka naturalnego serek waniliowy.
Komentarze
Prześlij komentarz