Paszteciki muffinkowe z cukinii

- 2 cukinie
- 2 marchewki
- 2 łyżki oleju
- 2 jajka
- 2 ząbki czosnku
- 1 cebula
- 5 łyżek słonecznika
- ok.1 szkl.otrębów pszennych
- 1 czerwona papryka
- przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka
Cukinię i marchewki obrać i zetrzeć na tarce (cukinia-grube oczka, marchewka-małe). Na oleju podsmażamy cebulę, wyciśnięty czosnek,pokrojona w kosteczki paprykę. Następnie dodajemy cukinię i marchewkę. Smażymy kilka minut, doprawiamy, studzimy. Do ostudzonych warzyw dodajemy jajka oraz otręby (tak dużo, aby masa się zagęściła). Dodajemy słonecznik - mieszamy. Wykładamy do foremek na muffinki. Pieczemy ok.30 minut w 200 stopniach.
Moje muffinki/paszteciki nie wyglądają może pięknie, ale są przepyszne. Następnym razem będą lepiej się prezentowały( tak myślę).

Komentarze

  1. Odpowiedzi
    1. Nie mój, to przepis z internetu. Ale stwierdziłam, że warto go wypróbować. I nie żałuję.

      Usuń

Prześlij komentarz

Popularne posty