Krem (deser) kokosowo-kawowy

Wspaniały kawowy deser na upalne popołudnia.



Składniki (2 porcje):
- kilka kopiastych łyżek kremu kokosowego z lodówki (z puszki)
- 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej
- 4 łyżki ziaren chia
- ksylitol do smaku (u mnie 2 łyżeczki)
- mleko ryżowe (ok.100 ml mleka ryżowego)

Wszystkie składniki zmiksowałam. Mój blender jest dość słaby, więc nie rozdrobnił  chia.
Odstawiłam na 2 godziny do lodówki.








Kawa ...I co dalej?

Lato w pełni!
Dania na zimno - czyli co jeść w upalne dni

Komentarze

  1. Skusiłaś mnie tym kawowym deserem, świetny pomysł, muszę uzupełnić zaraz zapasy chia :)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Popularne posty