Krem z cukinii i awokado z nutką kokosową
Dzisiaj "stuknęło" 100 tysięcy wejść na mojego bloga.
Cieszę się, że są osoby, które go odwiedzają i może popierają mój styl odżywiania się i gotowania.
Dzisiaj pokażę Wam zupę krem z cukinii. Dzięki dodatkom wyszła naprawdę pyszna.
Składniki (2 małe miseczki):
- 1 średnia cukinia
- 1/2 awokado
- 2 spore łyżki kremu kokosowego z puszki
- ok.50 ml wody kokosowej z puszki
- sól
- woda
- słonecznik do dekoracji
Cukinię obrałam, pokroiłam na kosteczki i pogotowałam w niewielkiej ilości wody z dodatkiem soli (aż zmiękła). W tym czasie zblendowałam awokado z kremem i wodą kokosową.
Gdy cukinia była już miękka zblendowałam ją, a następnie dodałam krem z awokadowo-kokosowy i wymieszałam łyżką.
Przelałam do miseczki i posypałam ziarenkami słonecznika.
Zupkę zjadłam lekko ciepłą.
Zupkę zjadłam lekko ciepłą.
zmikoswana ugotowana cukinia:
Jeszcze nigdy nie jadlam takiego kremu, ale chetnie bym sprobowala :)
OdpowiedzUsuńSprobowalabym z wieeelka checia :D
OdpowiedzUsuńBardzo fajny przepis :) Kremy warzywne i pure to jest to co uwielbiam, szczególnie w okresie letnim takie dania na stałe goszczą w moim menu !
OdpowiedzUsuń