Wykwintne muffinki z mąki z ciecierzycy

Muffinki wyszły przepyszne. Świetne do przekąszenia w pracy czy szkole. Smakują na ciepło jak i na zimno.



Składniki:
- ok.100g - 130g szpinaku (u mnie mrożony)
- 100g mąki z ciecierzycy
- 1 torebka drożdży insatnt
- 3 jajka
- ok.60 g startego żółtego sera
- kilka plastrów sera feta pokrojonego w kosteczki
- 100 ml oliwy
- 150 ml mleka
- przyprawy: ja dałam sól, ostrą paprykę, oregano, bazylię

W misce wymieszałam jajka z mąką, drożdżami. dolałam oliwę oraz ciepłe mleko. Zmiksowałam. Dodałam starty ser, fetę, szpinak, przyprawy i wymieszałam łyżką. Masę wlałam do formy na muffinki i piekłam ok.20-25 minut, do czasu aż z góry lekko się zbrązowieją.





Komentarze

  1. nigdy nie spotkałam się z takim przepisem, a już o wiele bardziej ciekawa jestem ich smaku!
    pozdrawiam ciepło,
    Szana!

    OdpowiedzUsuń
  2. Zaintrygowały mnie te muffinki, nie przyszło by mi do głowy zrobić ich z mąki z ciecierzycy. Oryginalnie!

    OdpowiedzUsuń
  3. super pomysl! ja tez jestem ciekawa jaki smak ma maka z ciecierzycy. do czego ja mozna porownac?
    pozdrawiam serdecznie)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Zalezy jak potrawę doprawisz. Te muffinki smakują podobnie do pizzy.

      Usuń
  4. Zdecydowanie coś dla mnie. Jestem wielką fanką ciecierzycy i właśnie zakupiłam kilo mąki :)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Popularne posty