Owsiana jaglanka na śniadanie



Taka "papka" gościła dziś u mnie na śniadanie. Pycha. Oczywiście ugotowane wg Pięciu Przemian.

Wykonanie (składniki  z następnej przemiany dodajemy po conajmniej 1-2 minutach):
O - w suchym garnku uprażyłam 3 łyżki płatków owsianych (nie górskich) - prażymy tak długo, aż płatki zaczną przyjemnie pachnieć
O - zalewamy wrzątkiem
Z - dodajemy odrobinę masła, 2-3 łyżki kaszy jaglanej, odrobinę kminku miel.(niekoniecznie)
M - szczyptę imbiru miel., kardamon
W - sól 
D - łyżeczka soku z cytryny, łyżeczka otrębów pszennych
O- dolewamy wrzątku jeśli trzeba uzupełnić, kurkuma, 2 pokrojone orzechy włoskie
Z - 1-2 łyżeczki ksylitolu, cynamon, 1/2-1/3 pokrojonego na male kawałeczki banana

Gotujemy jeszcze 1-2 minuty.

Uwielbiam takie ciepłe śniadania. 

Komentarze

Prześlij komentarz

Popularne posty