Omlet idealny ( z mąką z ciecierzycy)

Pierwszy raz robiłam omlet z mąką z ciecierzycy.
I już wiem, że nie ostatni. Mąka ta idealnie nadaje się jako dodatek do omletu.  Omlet podczas pieczenia nie rozpada się i nie rozrywa podczas przewracania na druga stronę. A smakuje rewelacyjnie.



Składniki:
- 2 jajka (swojskie, stąd tak intesnsywnie żółty kolor omletu)
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- 2 łyżki mąki z ciecierzycy
- sól
- szczypta proszku do pieczenia
- olej kokosowy na którym piekłam (może być inny tłuszcz)

Podane składniki zmiksowałam (oprócz oleju kokosowego) i wylałam na patelnię na której wcześniej został roztopiony i rozgrzany olej kokosowy. Piekłam z obu stron. 

Ja swój omlet zjadłam z  pesto bazyliowym i  słupkami czerwonej papryki.








Wykorzystaj mąkę z ciecierzycy

Wykorzystaj mąkę z ciecierzycy

Komentarze

  1. Świetny omlet, tak bardzo mi ich brakowało. Dziękuję za przepis :)

    Zapraszam na stronę:
    www

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Popularne posty