Kotleciki z tofu z marchewką i kaszą jaglaną
Dzisiaj zrobiłam pierwszy raz kotlety z tofu. Przyznaję, ze trochę się bałam co mi z nich wyjdzie. Ale wyszły rewelacyjnie.
Składniki:
- mała kostka tofu naturalnego
- 1 średnia marchewka
- łyżka zmielonego siemienia lnianego
- łyżka skrobii kukurydzianej
- sól, pieprz, papryka ostra
- posiekany koperek
- kasza jaglana ugotowana (została mi z rana) - ok. 3-4 łyżki
Tofu oraz marchewkę starłam na tarce o grubych oczkach. Zmieszałam z pozostałymi składnikami, formowałam kotleciki, trzeba je dość mocno ugniatać. Piekłam na rozgrzanej oliwie z oliwek.
Świetnie smakowały z ogórkiem kiszonym.
Składniki:
- mała kostka tofu naturalnego
- 1 średnia marchewka
- łyżka zmielonego siemienia lnianego
- łyżka skrobii kukurydzianej
- sól, pieprz, papryka ostra
- posiekany koperek
- kasza jaglana ugotowana (została mi z rana) - ok. 3-4 łyżki
Tofu oraz marchewkę starłam na tarce o grubych oczkach. Zmieszałam z pozostałymi składnikami, formowałam kotleciki, trzeba je dość mocno ugniatać. Piekłam na rozgrzanej oliwie z oliwek.
Organizator: Aniko
Organizator: Czarnula75
Komentarze
Prześlij komentarz