"Chlebki" gryczane
Były już chlebki jaglane , dzisiaj zrobiłam chlebki z platków gryczanych.
Zalałam gorącą wodą płatki gryczane i sól, aby napęczniały. Następnie dodałam jajko, wymieszałam i piekłam w sandwiczu.
Chlebki z platków gryczanych w prównaniu do jaglanych szybciej się upiekły i były lepiej wyrośnięte, zwarte przez co można łatwo było je przekroić.
Zalałam gorącą wodą płatki gryczane i sól, aby napęczniały. Następnie dodałam jajko, wymieszałam i piekłam w sandwiczu.
Chlebki z platków gryczanych w prównaniu do jaglanych szybciej się upiekły i były lepiej wyrośnięte, zwarte przez co można łatwo było je przekroić.
Wow, świetny pomysł! A długo je opiekałaś? I ile tych płatków na chlebki widoczne na zdjęciach? :)
OdpowiedzUsuńSuchych płatków było ok.pół szklanki, a opiekałam je aż lekko zbrązowiały.
UsuńJa robię identyczne sandwiche z otrębów :)
OdpowiedzUsuńOoo ale super pomysł! Muszę wypróbować :-)
OdpowiedzUsuńGenialne, muszę wypróbować!
OdpowiedzUsuń