"Chlebki" gryczane

Były już chlebki jaglane , dzisiaj zrobiłam chlebki z platków gryczanych.


Zalałam gorącą wodą płatki gryczane i sól, aby napęczniały. Następnie dodałam jajko, wymieszałam i piekłam w sandwiczu.
Chlebki z platków gryczanych w prównaniu do jaglanych szybciej się upiekły i były lepiej wyrośnięte, zwarte przez co można łatwo było je przekroić.




Komentarze

  1. Wow, świetny pomysł! A długo je opiekałaś? I ile tych płatków na chlebki widoczne na zdjęciach? :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Suchych płatków było ok.pół szklanki, a opiekałam je aż lekko zbrązowiały.

      Usuń
  2. Ja robię identyczne sandwiche z otrębów :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Ooo ale super pomysł! Muszę wypróbować :-)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Popularne posty