Papryki faszerowana kaszą jaglaną
Uwielbiam faszerowane papryki. Pokombinowałam z tym co mam w lodówce i wymyśliłam paprykę faszerowaną kaszą jaglaną.
Składniki na farsz:
- ugotowana kasza jaglana
- pokrojona w kosteczkę cukinia
- szpinak (rozmrożone kulki)
- czosnek zmiażdżony (dałam dwa duże ząbki)
- jajko
- sól, pieprz
- keczup do smaku
Nie podaję ilości, ponieważ składniki farszu dodawałam "na oko" i wg smaku.
Dusiłam na wolnym ogniu je ok.50 minut.
Składniki na farsz:
- ugotowana kasza jaglana
- pokrojona w kosteczkę cukinia
- szpinak (rozmrożone kulki)
- czosnek zmiażdżony (dałam dwa duże ząbki)
- jajko
- sól, pieprz
- keczup do smaku
Nie podaję ilości, ponieważ składniki farszu dodawałam "na oko" i wg smaku.
Dusiłam na wolnym ogniu je ok.50 minut.
to luuubię :)
OdpowiedzUsuńŚniła mi się ostatnio ta papryka :D Co prawda, nie tak na bogato, ale zanim zdążyłam kupić kaszę jaglaną, to paprykę już zjadłam :< No nic, przepis będzie na następny raz, tylko jajo wyrzucę, chyba nic się nie stanie? ;)
OdpowiedzUsuńJa jakoś szczególnie za papryką faszerowaną niegdyś nie przepadałam... ale od kiedy zrobiłam sobie z grilla... mniaaaam :))
OdpowiedzUsuń