Pasta jajeczna z tuńczykiem
Moja rodzina uwielbia różne pasty jajeczne do chleba. Oto jedna z nich:
Składniki:
- 5 jajek ugotowanych na twardo
- pół czerwonej papryki
- puszka tuńczyka w kawałkach w sosie własnym
-2-3 łyżki majonezu
- pęczek szczypiorku
- sól, pieprz
Jajka starłam na tarce o grubych oczkach, paprykę i szczypiorek drobno pokroiłam. Tuńczyka odcedziłam i rozkruszyłam. Wszystko wrzuciłam do miseczki, dodałam majonezu, przyprawiłam solą i pieprzem.
Wymieszałam.
Pyszna,bardzo by mi się na śniadanko przydała:)
OdpowiedzUsuń:-)
UsuńTakie domowe pasty smakują najlepiej :)
OdpowiedzUsuńMoje dzieciaki ja uwielbiają.
Usuńja też uwielbiam pastę jajeczną! musze wypróbować Twój sposób!:)
OdpowiedzUsuńNaprawdę jest pyszna.
Usuńmmm... kanapki z pastą jajeczną... smak domu rodzinnego:)
OdpowiedzUsuńUwielbiam takie pasty!
OdpowiedzUsuń