Pieczeń drobiowa

Pieczeń ta zagości w tym roku na moim wielkanocnym stole.


Składniki:
- 3 podwójne piersi z kurczaka (ok.1 kg)
- ok.300 g pieczarek
- 1 cebula
- 3 średnie marchewki
- 4 ząbki czosnku
- 3 łyżki bułki tartej
- 1 jajo
- 1 łyżka posiekanego koperku
- pieprz
- sól
- papryka słodka
- majeranek
- pół łyżeczki zmiażdżonej kolendry


Gotujemy marchewki. Mięso mielimy z marchewkami. Pieczarki zatrzeć na tarce i podsmażamy z posiekaną cebulą. Do zmielonego z marchewką mięsa dodajemy podsmażone pieczarki, jajo, przeciśnięty czosnek, bułkę tartą, koperek oraz przyprawy. Dokładnie mieszamy. Przekładamy do formy (keksówki) wysmarowanej olejem. Pieczemy w 200 stopniach ok. 1 godziny.





Wielkanocne Smaki - edycja IVWielkanocne Smaki - edycja IV

Lekka Wielkanoc

Komentarze

Prześlij komentarz

Popularne posty