Pieczeń drobiowa
Pieczeń ta zagości w tym roku na moim wielkanocnym stole.
Składniki:
- 3 podwójne piersi z kurczaka (ok.1 kg)
- ok.300 g pieczarek
- 1 cebula
- 3 średnie marchewki
- 4 ząbki czosnku
- 3 łyżki bułki tartej
- 1 jajo
- 1 łyżka posiekanego koperku
- pieprz
- sól
- papryka słodka
- majeranek
Gotujemy marchewki. Mięso mielimy z marchewkami. Pieczarki zatrzeć na tarce i podsmażamy z posiekaną cebulą. Do zmielonego z marchewką mięsa dodajemy podsmażone pieczarki, jajo, przeciśnięty czosnek, bułkę tartą, koperek oraz przyprawy. Dokładnie mieszamy. Przekładamy do formy (keksówki) wysmarowanej olejem. Pieczemy w 200 stopniach ok. 1 godziny.
oj pyszne!!!!! moja mama uwielbia takie gotowanie juz przekazuje jej Twoje przepisy!
OdpowiedzUsuńSmacznego.
UsuńMmm domowe wyroby są najlepsze!
OdpowiedzUsuńO tak :-)
UsuńJa jak robię pieczeń to tylko drobiową :D Pychotka :))
OdpowiedzUsuńMoja też była pyszna.
Usuń