Bezglutenowe naleśniki nadziane szpinakiem i parówką sojową

Dzisiaj zrobiłam naleśniki na wykwintnie. Już dawno takich nie jadłam.


Upiekłam 2 naleśniki bezglutenowe (4 łyżki maki gryczanej, 2 łyżki mieszanki bg, olej, jajko, mleko sojowe - ok.3/4 szklanki). Niestety naleśniki bezglutenowe piecze się trudniej niż tradycyjne, ponieważ łatwiej się rozrywają przy przekładaniu na drugą stronę na patelni, ale nawet to nie przeszkadza, aby je zawijać.

Farsz zrobiłam z 6 rozmrożonych kulek szpinaku, serka , 1 ząbka czosnku, soli. Parówki sojowe podpiekłam na patelni. 
Naleśniki wysmarowałam farszem, ułożyłam po parówce i zawinęłam.



Komentarze

  1. Błagam, napisz jakiej firmy i gdzie można kupić bezglutenowe parówki sojowe. Nigdy jeszcze nie spotkałam żadnych bez pszenicy! Będę Ci baaardzo wdzięczna!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Hm, niestety te są z domieszką glutenu, ups. Mój błąd, bo danie oznaczyłam jako bezglutenowe.

      Usuń

Prześlij komentarz

Popularne posty