Farinata z resztek
Wykorzystałam dzisiaj resztki z lodówki oraz końcówkę mąki z ciecierzycy.
Zmiksowałam składniki na ciasto:
- 50 g mąki z ciecierzycy 9resztka jaka mi została
- łyżka oliwy z oliwek
- ok.60 ml cieplej wody
Odstawiłam na godzinkę.
Wylałam ciasto na formę na tartę, na masę dołożyłam pokrojone resztki z lodówki:
pomidor, 1/3 cukinii, papryka czerwona. Posypałam sezamem i płatkami drożdżowymi. Piekłam ok.25 minut w 180 stopniach.
Przed pieczeniem:
Przy okazji zapraszam Was do założonej przeze mnie akcji kulinarnej na Vegespot "Pokochaj tofu". Pochwalcie się do czego wykorzystujecie tofu i co można z nim lub z niego wyczarować.
Przepis dodaje do akcji:
Zmiksowałam składniki na ciasto:
- 50 g mąki z ciecierzycy 9resztka jaka mi została
- łyżka oliwy z oliwek
- ok.60 ml cieplej wody
Odstawiłam na godzinkę.
Wylałam ciasto na formę na tartę, na masę dołożyłam pokrojone resztki z lodówki:
pomidor, 1/3 cukinii, papryka czerwona. Posypałam sezamem i płatkami drożdżowymi. Piekłam ok.25 minut w 180 stopniach.
Przy okazji zapraszam Was do założonej przeze mnie akcji kulinarnej na Vegespot "Pokochaj tofu". Pochwalcie się do czego wykorzystujecie tofu i co można z nim lub z niego wyczarować.
Przepis dodaje do akcji:
Lubię farinatę, dawno nie robiłam. Muszę niedługo upiec, strasznie ja lubię. :)
OdpowiedzUsuńDziękuję za miły komentarz, będę obserwować Twoje poczynania. Polecam serdecznie weganizm, ale nic na siłę- poczujesz, kiedy będziesz gotowa.