Hummus z zieleniną
Uwielbiam hummus i wszelkiego rodzaju pasty ze strączków. Tym razem zrobiłam hummus z zieleniną i odrobiną ogórka kiszonego.
Zmiksowałam:
- 250 g ugotowanej ciecierzycy (waga po ugotowaniu)
- 2 łyżki sezamu (zamiast pasty tahini)
- 3 średnie ząbki czosnku
- 2-3 łyżki oliwy z oliwek
- sól, pieprz
- sok z cytryny do smaku (kiedyś dodałam za dużo i hummu był za kwaśny)
- pokrojona natka pietruszki i koperek
- kilka plastrów ogórka kiszonego
myslalam, ze dzis jeszcze zdaze zrobic ale niestety brak skaldnikow w domu, wiec musze pichcenie przelozyc na jutro, ostatnio na fejsie na dietetycznych przepisach figury widziałąm przepis na normalny hummus i nie wygladał tak super jak twój
OdpowiedzUsuńpolecam, jest naprawdę pyszny.
Usuń