Jajecznica z cukinią i kaszą jaglaną
Dzisiaj postanowiłam troszkę urozmaicić swoją jajecznicę. Wykorzystałam kilka produktów, które akurat były w lodówce,zwłaszcza ugotowaną kaszę jaglaną. Gotując kasze nigdy nie potrafię ugotować takiej ilości, która akurat będzie mi potrzebna. Zostaje mi jej więcej, więc aby się nie zmarnowała przechowuję ją w lodówce na kolejne najbliższe dni.
Składniki:
- 1/3 cukini średniej
- 2 jajka
- 2 łyżki ugotowanej kaszy jaglanej
- sól
- łyżka oleju kokosowego
- rzodkiewka do dekoracji
Cukinię obrałam, pokroiłam w kostki i podsmażyłam na oleju kokosowym. Dodałam kaszę jaglaną i jeszcze chwilę smażyłam. Wbiłam jaja, doprawiłam i smażyłam jajecznicę.
Ja swoją udekorowałam pokrojoną rzodkiewką.
Następnym razem dodam przy smażeniu cukinii czerwoną paprykę.
Jajecznicy z cukinią jeszcze nie jadłam.
OdpowiedzUsuńDobry pomysł na urozmaicenie jajecznicy, z chrupiącą cukinią musi być smakowicie. Ja też zawsze mam nadwyżkę jaglanej ale robię to trochę celowo ;)
OdpowiedzUsuń