Kasza jaglana ze szpinakiem i jajkiem

Takie danie zostało zrobione jako posiłek do pracy do odgrzania w mikrofalówce (niestety).


Składniki:
- kasza jaglana
- szpinak (mrożone kulki)
- 2 jajka
- sól
-pieprz
- łyżka oleju kokosowego

Kaszę jaglaną uprażyłam w suchym garnuszku, następnie zalałam wrzątkiem, dodałam soli i gotowałam ok. 15 minut. Szpinak odmroziłam. 
Na patelni stopiłam olej kokosowy, dodałam ugotowaną kaszę, szpinak oraz przyprawy. Smażyłam przez kilka minut. Następnie wbiłam 2 surowe jajka i wszystko wymieszałam. Smażymy do czasu, aż jajka całkowicie się zetną.

Komentarze

  1. Bardzo ciekawe danie, chętnie spróbuję szpinaku ma pod dostatek :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Oo nigdy nie jadłam jaglanej ze szpinakiem. Lubie takie dania :)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Popularne posty