Kasza jaglana ze szpinakiem i marchewką
Danie proste i nawet nie myślałam, że takie smaczne.
Nie podaję dokładnych ilości, bo sama ich nie odmierzałam. Ilość składników jest uzależniona też od ilości porcji, którą chcemy ugotować.
Kasza jaglana została mi jeszcze na jutro.
Składniki:
- kasza jaglana
- marchewki juniorki ( u mnie mrożone )
- szpinak mrożony w kulkach
- olej kokosowy
- sól, pieprz
Warzywa rozmroziłam, kaszę jaglaną ugotowałam.
Warzywa wrzucamy na gorącą patelnię na której został wcześniej rozpuszczony olej kokosowy.
Podpiekamy ok.10 minut, po czym dodajemy ugotowaną kaszę jaglaną na kilka minut.
Doprawiamy.
Bardzo smakowite połączenie :-)
OdpowiedzUsuńProsto, szybo, a jak zdrowo i smacznie ;)
OdpowiedzUsuń