Owsianka z otrębami, budyniem i olejem kokosowym
Składniki:
- 2 łyżki płatków owsianych
- 1 łyżka otrąb pszennych
- 1 łyżka otrąb gryczanych
- 1 łyżeczka ziaren siemienia
- pół szklanki wody
- pół szklanki mleka
- cynamon
- 1-2 łyżeczki ksylitolu
- 1 łyżeczka budyniu waniliowego niesłodzonego w proszku
- łyżeczka oleju kokosowego
Wodę wlać do garnuszka, dosypać płatki, otręby, siemię, cynamon, ksylitol, dodać olej kokosowy.
Zagotować.
W kubeczku wymieszać mleko z budyniem, dolać do gotujących się płatków.
Znów zagotować.
Smacznego.
Lubimy takie:) u mnie występują bez otrębów pszennych; pozdrawia
OdpowiedzUsuńJa rzadko te otręby używam, ale muszę zużyć te co mam.
UsuńDziękuję ;) Chciałam w końcu coś zmienić :)
OdpowiedzUsuńOwsianka wygląda cudnie! Na pewno jest pyszna! :)
Jest pyszna :-)
UsuńOwsianka zawsze i wszędzie ;) Musiała smakować obłędnie! :)
OdpowiedzUsuńO tak.
Usuń