Owsianka z otrębami, budyniem i olejem kokosowym



Składniki:
- 2 łyżki płatków owsianych
- 1 łyżka otrąb pszennych
- 1 łyżka otrąb gryczanych
- 1 łyżeczka ziaren siemienia
- pół szklanki wody
- pół szklanki mleka
- cynamon
- 1-2 łyżeczki ksylitolu
- 1 łyżeczka budyniu waniliowego niesłodzonego w proszku
- łyżeczka oleju kokosowego

Wodę wlać do garnuszka, dosypać płatki, otręby, siemię, cynamon, ksylitol, dodać olej kokosowy.
Zagotować. 
W kubeczku wymieszać mleko z budyniem, dolać do gotujących się płatków. 
Znów zagotować. 
Smacznego.

Komentarze

  1. Lubimy takie:) u mnie występują bez otrębów pszennych; pozdrawia

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja rzadko te otręby używam, ale muszę zużyć te co mam.

      Usuń
  2. Dziękuję ;) Chciałam w końcu coś zmienić :)
    Owsianka wygląda cudnie! Na pewno jest pyszna! :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Owsianka zawsze i wszędzie ;) Musiała smakować obłędnie! :)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Popularne posty